Assessment Center Training sau Cum a promovat Hercule in Olimp?
Consultanti sau specialisti in resurse umane – cu totii am auzit cate ceva despre Assessment Center.
Oficial, a aparut in Al Doilea Razboi Mondial, dar oare chiar asa sa fie?
Daca rasfoim o carte cu povesti sau despre eroii legendari vom vedea ca oricare dintre acestea povesteste despre personaje ce erau alese dupa o serie de probe: Hercule a devenit nemuritor dupa 12 munci iar Ileana Cosanzeana a considerat ca Fat Frumos e Alesul abia dupa ceva fapte de vitejie si probe de curaj.
Astazi Fat Frumos de la Vanzari sau in ce departament s-o afla nu va taia capul niciunui balaur, nu va calatori peste mari si tari, nu va aduce apa vie si nici nu va apara merele de aur dar va trebui sa rezolve ceva business case-uri, sa dea niste teste on-line, sa “faca pace” pe hartie cu niscaiva clienti furiosi. Si toate astea ca Rosu Imparat (HR-ul sau managerul direct) sa-l considere numai bun de promovat (ci nu de insuratoare…).
“Assessment Center Training sau Cum a promovat Hercule in Olimp? se adreseaza specialistilor in resurse umane din organizatii, consultantilor externi (in servicii de evaluare, resurse umane si management) dar si managerilor interesati sa descopere potential in oamenii deja angajati sau cei ce vor fi recrutati.
“Assessment Center Training sau Cum a promovat Hercule in Olimp?” cuprinde urmatoarele subiecte:
- cum stabilim obiectivele unui AC (AC=Assessment Center)? (Hercule este in etapa de recrutare sau vrem sa ii vedem potentialul?)
- cum stabilim competentele ce vor fi analizate in AC? (Poate ca Hercule avea nevoie de vitejie si forta fizica dar colegului de la vanzari ii trebuie abilitati de negociere si influenta…)
- cum calculam ROI (return of investment) pentru a decide daca AC sau alta metoda de evaluare este potrivita obiectivului stabilit? (Era nevoie ca Hercule sa treaca prin 12 probe pentru ca Zeii sa fie edificati si sa-l accepte pentru nemurire sau era suficienta doar o proba? Pentru validarea si predictia competentei de leadership e nevoie de 2 - 3 probe diferite sau e suficient un simplu test?)
- cum organizam un AC?
- cum alegem probele astfel incat AC sa fie valid (sa masoare ceea ce vrem sa masoare) si sa aiba grad de predictibilitate ridicat (Hercule sau colegul sa fie capabil sa isi demonstreze competentele in majoritatea situatiilor cu care se va confrunta pe viitor in viata reala)
- cum culegem si corelam informatiile obtinute in AC?
- cum elaboram raportul de evaluare si tragem concluzii referitoare la gradul de potrivire cu postul, potentialul sau nevoile de dezvoltare.
Pentru cei ce doresc sa afle mai multe despre evaluarea competentelor si assessment center va sugeram si articolul "Cine are nevoie de evaluarea competentelor?"
Date de desfasurare: open date (la formarea grupei de minim 10 persoane)
Durata: 2 zile
Locatia: Bucuresti - Preciziei Business Center (Bd. Preciziei nr. 1, sector 6)
Investitia: 250 Euro + TVA (1400 Ron - TVA inclus)
Aceasta investitie cuprinde: participarea la curs (1 persoana), suport de curs, discount 10% la instrumente de assessment Dekon, consultanta gratuita la setarea primului proiect de assessment center, 2 mese si 4 coffe-break-uri in cele2 zile de curs.
Discounturi:
10% * – pentru inscrieri Early Booking pana la 31 martie 2014
5%** - pentru doua persoane din aceeasi organizatie sau prieteni
10%** - pentru trei persoane din aceeasi organizatie sau prieteni
*,** - discounturile de Early Booking si de inscriere mai multe persoane se cumuleaza
Inscrierea la curs se face prin transmiterea FORMULARUL DE INSCRIERE completat pe adresa office@dekon.biz . Ulterior transmiterii formularului veti primi un email cu factura proforma (este indicat sa verificati folderul BULK sau SPAM).
Pentru detalii referitoare la inscriere – descarcatiFORMULARUL DE INSCRIERE.
Despre Planul si Metodele de invatare : Ne angajam ca in acest curs sa oferim informatii relevante obtinute prin cercetari in domeniu, continut semnificativ si consistenta, sa facilitam invatarea activa (bazata pe principiile de invatare ale adultilor) si utilizarea de metode de invatare accelerata (interactiv si practic).
Modalitati de a va recupera investitia:
- daca lucrati in organizatii veti sti sa organizati un AC sau sa alegeti furnizori care va pot oferi servicii de AC de calitate;
- daca sunteti consultant intern / extern veti putea crea matrici de evaluare si veti si sa alegeti cele mai relevante metode pentur obiectivul dvs.
- daca sunteti manager veti sti cum sa procedati in asa fel incat sa va alegeti oameni cu mare potential de performare si implicit care vor permite si dezvoltarea dvs.
Traineri: Mirela Minciu ro.linkedin.com/in/mirelaminciu/
Mirela Minciu
Cateva ceva despre mine
Sunt ca voi ceilalti, dar si putin diferita...
Cand eram copil nu stiam ce cariera sa aleg, dar acum stiu sa ofer consiliere in cariera.
Cand eram studenta la Psihologie&Pedagogie la Universitatea Bucuresti nu imi placeau cursurile teoretice, iar acum ofer resurse de training experiential.
Cand eram psiholog si consultant in recrutare am inteles nevoile diferite ale clientilor si profilurile oamenilor, dar nu intelegeam ce se intampla cu noii angajati din companii. Apoi am devenit HR Manager.
Cand eram HR Manager (15 ani) mi-am dorit sa fac proiecte de eficientizare, de evaluare, de dezvoltare dar nu erau mereu bugete.
Acum sunt multumita! Am reusit sa aduc in Romania solutii de evaluare si dezvoltare la indemana organizatiilor, managerilor, consultantilor si care ofera transparenta, inlatura barierele bugetului si sunt experientiale!
Expertiza si experienta:
- dezvoltare, implementare si coordonare procese de resurse umane (12 ani experienta in management de resurse umane: de la coordonator HRD la membru in Bord Director)
- consultant in evaluare aptitudinala si a competentelor (15 ani experienta in utilizare instrumente de evaluare, teste psihologice, assessment center)
- trainer si facilitator (13 ani experienta)
- consultant in proiecte de evaluare si assessment center (pentru top & middle management & specialisti, proiecte de dezvoltare organizationala, consiliere vocationala, proiecte europene etc.)
Comentarii: